Białko w zalewie Tomasza Wojdy (Warszawa)

Białko w zalewie
Białko w zalewie

Sposób przygotowania:

  • Do przygotowanego bulionu dodajemy marchewkę i dynię
    • Gotujemy przez 15 minut.
      • Czosnek, imbir i chili smażymy na maśle.
        • Zasypujemy curry oraz odrobiną pieprzu i drobno posiekanym chili.
          • Dolewamy bulion.
            • Gotujemy przez 10 minut dokładnie mieszając drewnianą łyżką.
              • Pod koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i blendujemy.
                • Krewetki smażymy na patelni na maśle z dodatkie trawy cytrynowej, czosnku i imbirem.
                  • Pod koniec smażenia krewetki skrapiamy sokiem z cytryny.
                    • Gotowy krem wlewamy do głebokich naczyń i wkładamy kilka krewetek.
                      • Dekorujemy kolendrą.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości