Halucynacja z włoskim romansem Bartłomieja Predela (Łódź)

Halucynacja z włoskim romansem
Halucynacja z włoskim romansem

Sposób przygotowania:

● Kapelusze boczniaków oddzielamy od nóżek.

● 30 ml oliwy łączymy z posiekaną natką pietruszki i czosnkiem.

● W powstałej mieszance marynujemy kapelusze grzybów.

● Zamarynowane boczniaki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 60 minut.

● 70 ml oliwy miksujemy z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i parmezanem.

● Rukolę i roszponkę mieszamy z powstałym dipem.

● Na sałatach z dipem układamy upieczone boczniaki.

● Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika.

● Danie dekorujemy prażonym słonecznikiem i płatkami parmezanu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości