„Muffinowe love” Małgosi Bezubik (Białystok)

Muffinowe love
Muffinowe love
  • Suche składniki: mieszamy w misce, mąkę, sodę i proszek do pieczenia.
    • Mokre składniki :w mikserze ubijamy masło , masło orzechowe i cukier. Dodajemy jajka, śmietanę i ekstrakt z wanilii.
      • Łączymy mokre składniki z suchymi, dodajemy mleko jeśli ciasto jest zbyt gęste.
        • Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych w formie do pieczenia (3/4 papilotki).
          • Do rozgrzanego do 180 °C piekarnika wkładamy ciasto na 25/30 min.

            Krem mascrpone do dekoracji:

            • Serek mascarpone musi być mocno schłodzony w lodówce
              • Serek przekładamy do miski i dodajemy 3,5 czubatej łyżki cukru pudru.
                • Miksujemy na najniższych obrotach przez około 30sekund (do momentu połączenia cukru z serkiem- nie ubijamy!!!)
                  • Dekorujemy ostygnięte babeczki za pomocą rękawa dekoratorskiego z ozdobną końcówką.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości