Ugotowani w parach

Zielona Góra, odcinek 14

Ugotowani w parach
"Ugotowani"
"Ugotowani"

W najbliższą niedzielę do walki o kulinarne uznanie i nagrodę w wysokości 5 tysięcy złotych staną mieszkańcy Zielonej Góry.

Czym tym razem zaskoczą „Ugotowani”?

Kto rzuci na kolana swoich rywali niezapomnianym menu, a kto urzeknie niezwykłą osobowością i wyjątkowym pomysłem na kolację?

Podczas czterech uczt spotkają się:

Sylwia Bożęcka – właścicielka firmy szyjącej koszule na miarę, Marta Pohrebny - instruktorka teatralna, pomagająca również mężowi w prowadzeniu rodzinnej winnicy, Bartłomiej Grzelak – geodeta, oraz Kamil Biskup, na co dzień pracujący w dużej korporacji, a po pracy zajmujący się artystyczną formą przetwarzania przedmiotów codziennego użytku.

W czternastym odcinku na stołach uczestników zagoszczą jak zawsze niepowtarzalne smaki i kolory, tym razem w międzynarodowym wykonaniu. Nie zabraknie, elementów japońskich, akcentów francuskich, a nawet aromatycznej kuchni indyjskiej. „Francuski łącznik”, „Łosoś w algach”, „Pustynne, co nieco” to tylko część wyjątkowych przepisów zielonogórskich Ugotowanych. Specjalnie dla miłośników tradycyjnej kuchni polskiej - prawdziwy rarytas: dziczyzna w leśnym anturażu.

Co wydarzy się podczas czterech kolacji w domach uczestników? Kto sprosta kulinarnym wymaganiom „Ugotowanych”? Czy zwyciężą tradycyjne polskie smaki, czy może „Ugotowanym” bardziej przypadnie do gustu kuchnia orientalna?

Ostra rywalizacja, inspirujące potrawy, zaskakujące atrakcje i jak zawsze tylko jeden zwycięzca!

Czternasty odcinek Ugotowanych już 8 grudnia, w niedzielę o godz. 18.00!

Powtórka programu w każdą sobotę o godz. 12.50