6 dań głównych, niesłychane! Lewą ręką zawijane! Joanny Gryziewicz (Mazury)

6 dań głównych
6 dań głównych

Sposób przygotowania:

  • Kawałki schabu dzielimy na sześć części
    • Schab rozbijamy
      • Na pojedyncze kawałki schabu nakładamy poszczególne farsze (jeden kawałek – jeden farsz) i zawijamy jak zrazy.
        • Zawinięte kawałki schaby smażymy na oleju przez 2-3 minuty z każdej strony
          • Następie zalewamy wodą, dodajemy pieprz, ziele angielskie i liść laurowy i dusimy do miękkości
            • Każdy z gotowych kawałku kroimy w poprzek

              Puree - Sposób przygotowania:

              • Ziemniaki gotujemy, a następnie i rozdrabiamy blenderem
                • Dodajemy 1 łyżkę masła i mleko, a następnie pokrojone w talarki jajko
                  • Smażymy cebulę na maśle i dodajemy do ziemniaków
                    • Dekorujemy natką pietruszki

                      Sałata - Sposób przygotowania:

                      • Ser feta kroimy drobno
                        • Siekamy ząbek czosnku
                          • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

                            Na talerzu układamy kawałki schabu z farszem (każdego rodzaju). Podajemy z puree i sałatą z fetą.

                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości