„A ta przepióreczka latała skakała…” Agnieszki Cygan

„A ta przepióreczka latała skakała….” Agnieszki Cygan (Łódź)
„A ta przepióreczka latała skakała….” Agnieszki Cygan (Łódź)
Sałatka z polędwicą wołową, z jajami przepiórczymi w porzeczkowym sosie winegret

Sposób przygotowania:

Sos winegret

  • Czerwone porzeczki rozgniatamy widelcem lub miksujemy.
    • Mieszamy z sokiem cytryny i łyżeczką miodu.
      • Dolewając oliwę, energicznie mieszamy od czasu do czasu aż powstanie jednolita emulsja.
        • Doprawiamy solą i pieprzem.

          Sałatka:

          • Sałatę kroimy na drobne paski, następnie kroimy pomidorki na pół, siekamy szczypiorek.
            • Gotujemy jajka przepiórcze.
              • Polędwice wołową grillujemy na patelni lub w specjalnym tosterze do mięs.
                • Składniki mieszamy a całość polewamy sosem winegret.
                  • Na końcu dodajemy jadalne kwiaty nasturcji i wszystko posypujemy pieprzem młotkowanym.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości