Przepisy

„Aksamitnie charakterna” Marty Roman (Płock)
Aksamitnie charakterna 
  • 1 kg dyni
  • Włoszczyzna (dwie marchewki, pietruszka, kawałek selera, połowa pora)
  • Imbir
  • Płatki migdałowe
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

 

  • Dynię drążymy i kroimy w kostkę.
  • Przygotowujemy bulion warzywny - w litrze wody gotujemy marchewkę, seler i pietruszkę.
  • Por zostawiamy i kroimy w talarki.
  • Dynię z porem podsmażamy do miękkości na oliwie z oliwek. Tak przygotowane warzywa dodajemy do bulionu.
  • Gotujemy wszystko na wolnym ogniu około 30 min.
  • Pod koniec ścieramy do zupy imbir.
  • Całość solimy i pieprzymy do smaku.
  • Przelewamy do miseczki, posypujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Karny z kapelusza” Bartosza Leszczyńskiego (Płock)
Następny artykuł:

„Karny z kapelusza” Bartosza Leszczyńskiego (Płock)

tvnpix