Białkowo-witaminowa bomba Macieja Dejnackiego (Warszawa)

Białkowo-witaminowa bomba
Białkowo-witaminowa bomba

Sposób przygotowania:

  • Fasolę opłukujemy.
    • Oddzielamy białka od żółtek.
      • Do jednej miski wrzucamy fasolę, kakao, proszek do pieczenia, białko w proszku, białka jaj i słodziki rozpuszczone w wodzie.
        • Dokładnie mieszamy
          • Blachę do ciasta pokrywamy bezkalorycznym olejem.
            • Ciasto pieczemy w temperaturze 180 przez 20 minut.
              • Gotowe ciasto odstawiamy do wystygnięcia.
                • Kostki czekolady rozdrabniamy.
                  • Ciasto układamy na talerzyku.
                    • Przyozdabiamy rozdrobnioną czekoladą, kilkoma malinami, syropem malinowym i laskami wanilii.
                      • Możemy podać także inne owoce sezonowe.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości