Black Sabbath Grzegorza Szymy (Warszawa)

Black Sabbath
Black Sabbath

Sposób przygotowania:

  • Do dużego naczynia wsypujemy krewetki oraz owoce morza i pozostawiamy do czasu rozmrożenia.
    • Do drugiego naczynia wlewamy 4 łyżki oliwy i wrzucamy drobno pokrojoną ostrą papryczkę.
      • Wyciskamy 6 ząbków czosnku.
        • Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny.
          • Do rozmrożonych krewetek i owoców morza dodajemy zawartość z drugiego naczynia.
            • Pozostawiamy na około 10 minut.
              • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
                • Na patelni rozgrzewamy ¼ kostki masła.
                  • Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy zamarynowane krewetki.
                    • Smażymy przez około 3-4 minuty.
                      • W trakcie smażenia dolewamy kieliszek wina i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
                        • Doprawiamy solą i pieprzem.
                          • Pod koniec smażenia dodajemy ugotowany makaron.
                            • Danie podajemy na talerzach.
                              • Dekorujemy kawiorem i skrapiamy sokiem z limonki.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości