Bombay Express Jana Jakubowskiego (Warszawa)

Bombay Express
Bombay Express

Samusa - Sposób przygotowania:

  • Smażymy cebulę i czosnek
    • Dodajemy warzywa oraz dolewamy wody do poziomu warzyw
      • Dusimy godzinę na małym ogniu
        • Farsz zawijamy w cienkie ciasto na sajgonki
          • Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.
            • Odsączamy na ręczniku papierowym

              Onion Bhaji - Sposób przygotowania:

              • Mieszamy dokładnie składniki
                • Formujemy małe kulki i smażymy na złoty kolor.
                  • Odsączamy na ręczniku papierowym.

                    Dipy - Sposób przygotowania:

                    • Mieszamy dokładnie wszystkie składniki obu dipów.

                      Szaszłyk z kurczaka - Sposób przygotowania:

                      • Panierujemy kurczaka w mieszance mąki i przypraw
                        • Mięso nadziewamy na cienki drewniany patyk
                          • Smażymy szaszłyki na mieszance masła i oleju słonecznikowego

                            Szaszłyk krewetkowy - Sposób przygotowania:

                            • Myjemy i kroimy krewetki wzdłuż
                              • Marynujemy w dwóch dużych łyżkach kremu kokosowego, przyprawach, skórce z limonki, soli i pieprzu
                                • Smażymy szaszłyki na patelni na mieszance masła i oleju
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości