Sposób przygotowania:
● Ucieramy cukier, melasę i jajka.
● Dodajemy miękkie masło i dalej ucieramy
● Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej i dodajemy do wcześniej utartych składników.
● Ponownie ucieramy.
● W trakcie ucierania dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
● Wyrobioną masę wstawiamy do lodówki na dwie do trzech godzin.
● Ze schłodzonej masy wyskrobujemy fragment w postaci kulki.
● Kulkę obtaczamy w cukrze pudrze.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 10-13 minut.
● Gorącą kulkę podajemy z sosem.
● Dekorujemy listkami mięty.
Sos
● Wszystkie składniki łączymy i dokładnie blendujemy.w zależności od preferowanej
Pozostałe wiadomości
AktualnościKim są trenerki Małgorzaty Rozenek-Majdan w "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"?
KlaraKlara zostanie mamą? Nowe odcinki serialu w player.pl
Kuchenne RewolucjeMagda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?
Kuchenne RewolucjeKuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?
MilionerzyOdcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?
AktualnościThe Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie
AktualnościZgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!
MasterChef NastolatkiKonkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!
AktualnościGwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"