Burrito con krowa Jana Jakubowskiego (Warszawa)

Burrito con krowa
Burrito con krowa

Sposób przygotowania:

  • Stek kroimy w drobną kostkę
    • Marynujemy w zaprawie z małej łyżki oleju, czarnego pieprzu, kolendry i jednej małej łyżki kminu rzymskiego
      • Smażymy mięso
        • Do mięsa dodajemy pół cebuli siekanej, dwa ząbki czosnku, puszkę pomidorów bez skórki i puszkę czerwonej fasoli
          • Dusimy przez 1,5 godziny, aż mięso zmięknie
            • Dwie zielone papryki tniemy na duże kawałki i kładziemy pod grill.
              • Następnie paprykę wkładamy do plastikowej torebki na 5 min i zamykamy
                • Po wyjęciu z torebki zdejmujemy skórki
                  • Na trotille nakładamy farsz i paprykę
                    • Zawijamy i kładziemy
                      • Na rozgrzaną patelnię kładziemy pół posiekanego pomidora i starty ser, po czym układamy zawinięte tortille
                        • Smażymy na małym ogniu około 7 minut, aż placek nabierze złocistego koloru

                          Guacamole - Sposób przygotowania:

                          • Rozdrabniamy awokado widelcem
                            • Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy

                              Salsa pomidorowa - Sposób przygotowania:

                              • Siekamy pomidory i cebulę
                                • Dodajemy sól, pieprz, cukier i kolendrę
                                  • Mieszamy
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości