Chiński agrest pod śniegiem Anny Kołakowskiej (Warszawa)

Chiński agrest pod śniegiem
Chiński agrest pod śniegiem

Sposób przygotowania:

  • Białko ubijamy z dodatkiem soli.
    • Do ubitej dodajemy powoli 1 łyżkę cukru i ¾ szklanki cukru pudru.
      • Dokładnie mieszamy.
        • Z powstałej masy wyciskamy na blachę do pieczenia niewielkie kulki.
          • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 100°C przez około 15-20 minut.
            • Upieczone bezy odstawiamy do ostygnięcia.
              • Śmietanę ubijamy na sztywną pianę.
                • Ubitą śmietanę dodajemy do serka mascarpone, cały czas mieszając.
                  • Do powstałego kremy wsypujemy ¼ szklanki cukru pudru i powoli miksujemy.
                    • Kiwi obieramy i kroimy w plastry.
                      • W pucharkach układamy bezy, następnie krem i plastry kiwi.
                        • Deser podajemy lekko schłodzony.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości