Przepisy

Chleb z ula jedzony Milko Gebauera (Opole)
Chleb z ula jedzony 

Składniki:

●     500 g zmielonej na mokro kaszy gryczanej białej

●     500 g zakwasu chlebowego żytniego

●     500 g mąki żytniej

●     1 łyżeczka kurkuma

●     1 łyżka soli himalajskiej

●     1 łyżka siemienia lnianego

●     1 łyżka czarnuszki

●     1 łyżeczka ziół prowansalskich

●     1 łyżeczka kminku

●     Masło

Miody

 

●       Miód kawowy

●       Miód kurkumowy

●       Miód cynamonowy

●       Miód z ostrą papryką

Sposób przygotowania:

●       Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy.

●       Wyrabiamy ciasto.

●       Formę do pieczenia smarujemy masłem.

●       Ciasto przekładamy do formy.

●       Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220°C przez 50 minut.

●       Chleb podajemy z zestawem czterech miodów.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

w przepisie na chleb z ula jedzony nr 1 zmielona na mokro kasza ,jak to zrobić ? kasze namoczyć ? jak można zmielić ,mokrą kasze

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Można prosić o przepis na miód z ostrą papryką? :-)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          W Balansie Jadwigi Kander (Opole)
          Następny artykuł:

          W Balansie Jadwigi Kander (Opole)

          tvnpix