Chrupiąca flaga Marleny Starzec (Śląsk)

Chrupiąca flaga
Chrupiąca flaga

Sposób przygotowania:

  • Do oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek.
    • Kromki ciabatty smarujemy oliwą z czosnkiem.
      • Na 4 kromkach układamy plastry mozzarelli i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
        • Na kolejnych 4 kromkach układamy pokrojone w drobną kostkę pomidory.
          • Posypujemy startym parmezanem i solą.
            • 4 kromki ciabatty smarujemy pesto.
              • Wszystkie kromki pieczemy w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 180 przez około 10 minut.

                Pesto

                • Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni.
                  • Czosnek wyciskamy.
                    • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
                      • Doprawiamy solą i pieprzem.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości