Co nieco w kruszcie Anny Szubert (Rzeszów)

Zagadka w kruszcie
Zagadka w kruszcie

Sposób przygotowania:

  • Różyczki kalafiora, marchewkę pokrojoną w plastry, pieczarki w całości i cebulę pokrojoną w krążki należy zblanszować lub gotować we wrzącej osolonej wodzie przez kilka minut.
    • Pierś z kurczaka kroimy w paski i przyprawiamy ulubionymi przyprawami.
      • Łączymy składniki: piwo, wodę, mąkę, jajko i mieszankę przypraw mieszamy na jedna gładką masę o konsystencji gęstego ciasta.

        Zblanszowane wcześniej warzywa i pierś z kurczaka maczamy w powstałym cieście-kruszcie i od razu wrzucamy na głęboki tłuszcz. Po zarumienieniu z każdej strony, wykładamy na papier w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu.

        podziel się:

        Pozostałe wiadomości