Przepisy

„Coś z kurki” Marty Jadźki Jaczyńskiej (Trójmiasto i okolice)
Coś z kurki 

Składniki:

  • 500g mix sałat
  • 1 avocado
  • 500g wątróbki drobiowej
  • 200g pikli z buraka
  • 1 pomarańcza
  • 1 grejpfrut
  • Czarnuszka (szczypta)
  • 200g mąki kukurydzianej
  • 3 jajka

 

Sos

  • 80ml limonki
  • 1 musztarda
  • 1 miód
  • 2 łyżki oliwy


Sposób przygotowania:

 

  • Sałaty myjemy, avocado obieramy i kroimy w plasterki. Pomarańczę i grejpfruta obieramy i filetujemy. Mieszamy składniki z piklami z buraka.
  • Wątróbkę myjemy, moczymy w jajku, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na oliwie.
  • Wyciskamy 80ml soku z limonki, dodajemy 1 łyżkę musztardy, odrobinę miodu i oliwy. Powstaje sos.
  • Sałatę kropimy sosem, kładziemy na niej wątróbkę, podajemy.


Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Banana Foster” Łukasza Bociana (Trójmiasto i okolice)
Następny artykuł:

„Banana Foster” Łukasza Bociana (Trójmiasto i okolice)

tvnpix