Czarna rozkosz , fit malina trochę mięty lux Balbina Grzegorza Barłoga (Rzeszów)

Czarna rozkosz, fit malina
Czarna rozkosz, fit malina

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej na parze , dodajemy masło.
    • Odstawiamy do ostygnięcia.
      • Miksujemy 10 białek jaj razem z 50g cukru, następnie mieszamy z czekoladą.
        • Masę przelewamy do 5 porcelanowych foremek i umieszczamy w piekarniku na 10 min w temp 180°C.
          • W tym czasie przygotowujemy talerz na którym powinny znaleźć się lody miętowe z kawałkami czekolady i sos malinowy najlepiej własnej roboty.
            • Wyciągamy suflet z piekarnika układamy na środku talerza , lekko posypujemy cukrem pudrem, obok układamy lody miętowe z kawałkami czekolady, polane sosem malinowym.
              podziel się:

              Pozostałe wiadomości