Przepisy

„Czarne złoto” Leszka Chamerskiego (Trójmiasto i okolice)
Czarne złoto 

Składniki:

  • 600 g kaszanka
  • Cebula
  • Chili
  • Oliwa
  • Pieczywo
  • Sól i pieprz do smaku
  • 150 ml Tequila
  • 3 buraki czerwony
  • Łyżka miodu
  • Dwie łyżki masła
  • Syrop klonowy
  • Whisky

Sposób przygotowania:

 

  • Kaszankę rozdrabniamy, mieszamy z odrobiną chili, cebulą zeszkloną na maśle, dolewamy odrobinę tequili, solimy i pieprzymy do smaku.
  • Smażymy do momentu aż odparuje alkohol.
  • Pieczywo nacieramy oliwą z tymiankiem i rozmarynem, pieczemy 8 minut w temperaturze 180 °C .
  • W osolonej wodzie gotujemy buraki w skórce, aż zmiękną.
  • Obieramy, kroimy w paski, na gorącej patelni łączymy miód, odrobinę whisky, syrop klonowy, masło, następnie układamy buraki i karmelizujemy.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
"Mòra wieselégò " (Zmora wesela) Damroki Kwidzynskiej (Trójmiasto i okolice)
Następny artykuł:

"Mòra wieselégò " (Zmora wesela) Damroki Kwidzynskiej (Trójmiasto i okolice)

tvnpix