„Diabelskie love” Małgosi Bezubik (Białystok)

Diabelskie love
Diabelskie love
Żabnica z pod kołderką z mango i imbiru, z dzikim ryżem

Sposób przygotowania:

Ryba

  • Filet z żabnicy zamarynować w soli i pieprzu cytrynowym.
    • Na średnio rozgrzanej patelni z olejem smażymy rybę aż się zarumieni przez ok 6min, polewać ją masłem.
      • Do rozgrzanego do 180°Ci piekarnika wkładamy rybę na następne 6min.

        Kołderka z mango i imbiru

        • Mango i imbir ścieramy na tarce.
          • Do rondla o grubym dnie wkładamy starte mango i łyżkę imbiru.
            • Dodajemy pokrojone liście kolendry, 2 łyżki octu ryżowego, 3 łyżki cukru.
              • Dusimy na bardzo małym ogniu, podlewając wodą, na koniec dodajemy soli do smaku.
                podziel się:

                Pozostałe wiadomości