Przepisy

„Fistaszkowe love” Małgosi Bezubik (Białystok)
Fistaszkowe love 

Składniki:

  • 500ml bulionu warzywnego
  • 200g masła orzechowego
  • 400 ml mleka kokosowego
  • dwie gruszki konferencja
  • masło
  • łyżeczka zielonej pasty curry
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

  • Do garnka wlewamy wcześniej ugotowany bulion.
  • Dodajemy masło orzechowe, mleczko kokosowe i podgrzewamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżeczkę zielonej pasty curry.
  • Gruszki kroimy w długie plastry. W rondlu rozgrzewamy masło i karmelizujemy gruszki ok 10min aż zmiękną. Dodajemy do zupy.
  • Na talerzu dekorujemy liściem świeżej kolendry.

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy zamiast pasty można po prostu dodać chilli ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      myślę, że będzie super! oby miała bardziej wyrazisty smak. pasta curry nadaje jej ten smak ale czuć go dopiero na koniec co też jest niesamowite w tej zupie:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Czy mozna pominąć pastę curry czy jest niezbędna?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Zupa jest dość słodka i bez pasty będzie zbyt mdła:)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  co za masło orzechowe zostało użyte do tej zupy?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      jak nazwa wskazuje- fistaszkowe;)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          jak nazwa wskazuje- fistaszkowe;)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Maslove!!! Najlepsze masło orzechowe w Polsce!!!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                  „Powrót do korzeni” Magdy Łukasik (Białystok)
                                  Następny artykuł:

                                  „Powrót do korzeni” Magdy Łukasik (Białystok)

                                  tvnpix