Przepisy

„Francusko – szkocka miłość” Kuba Kołodziej
Francusko-szkocka miłość 

Składniki:

  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 6 żółtek jaj
  • 60 gr cukru
  • 100ml whisky
  • Laska wanilii
  • Gałązka rozmarynu
  • Garść posiekanych orzechów laskowych
  • Owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:

  • Śmietankę gotujemy z miąższem wanilii. Następnie odstawiamy i dodajemy gałązkę rozmarynu.
  • Żółtka ucieramy z cukrem, wlewamy do gorącej śmietanki i mieszamy.
  • Następnie wlewamy 100ml whisky
  • Płyn rozlewamy do żaroodpornych foremek. Ustawiamy je w naczyniu z wodą i pieczemy 50 minut w  150°C w kąpieli wodnej.
  • Gotowy creme brulee studzimy w lodówce. Wyjmujemy, posypujemy cukrem i przypalamy.
  • Dekorujemy owocami.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Szybki lekko pijany” Kuba Kołodziej
Następny artykuł:

„Szybki lekko pijany” Kuba Kołodziej

tvnpix