„Główna trajkotka” Martyny Brzezińskiej (Kalisz)

Główna trajkotka
Główna trajkotka

Sposób przygotowania:

  • Pierś z indyka dzielimy na 4 równe części i umieszczamy w marynacie na 30 minut. Smażymy w garnku garnku na oleju.
    • Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w koskę , gdy się zarumieni wrzucamy pomidory, przyprawy oraz czosnek.
      • Po chwili wsypujemy kaszę bulgur , podsmażamy przez kilka minut.
        • Dolewamy 0,5L wody i gotujemy pod przykryciem aż kasza napęcznieje, proces powtarzamy jeszcze raz.
          • Gdy kasza wciągnie całą wodę, doprawiamy do smaku.
            • Wszystkie sery ścieramy i mieszamy ze sobą w misce, dodajemy 100ml śmietany i doprawiamy oregano.
              • Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso indyka z każdej strony
                • Ciasto francuskie dzielimy na 4 równe części, na każdej kładziemy mieszankę serów i kawałek piersi z indyka.
                  • Zawijamy sakiewki, wierzch każdej smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy na 25 minut do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 °C.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości