Gorzki los emigranta ze wschodu Anny Szubert (Rzeszów)

Gorzki los
Gorzki los

Sposób przygotowania:

  • Ziarna i orzechy należy oddzielnie zrumienić na suchej patelni.
    • Następnie miksujemy oddzielnie do uzyskania konsystencji, „piasku”.
      • W 3 oddzielnych miskach łączymy zmiksowany sezam, orzechy i słonecznik, każde z łyżką stołową miodu.
        • Tak powstałe 3 chałwy wkładamy do pojemników, dobrze ugniatamy w celu pozbycia się powietrza.
          • Otrzymaną chałwę wstawiamy do zamrażalnika na minimum 60 min.
            • Pomelo miksujemy na gładką masę i dodajemy miodu, wedle uznania.
              • Otrzymany mus wlewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalki na minimum 60 min. tą samą czynność powtarzamy z kiwi.
                • Chałwę kroimy i wykładamy na talerz obok wykładamy pokrojone kawałki sorbetów owocowych.
                  • Rozgrzaną czekoladą polewamy chałwę.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości