Gorzowianin w Shanghaju Jacka Zella (Gorzów Wlkp.)

Gorzowiak w Shanghaju
Gorzowiak w Shanghaju

Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka kroimy w paski
    • Dodajemy jajka i mąkę.
      • Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny.
        • Sos sojowy, czarny sos chilli, cukier brązowy i sól dokładnie mieszamy.
          • Do woka wlewamy olej.
            • Na olej wrzucamy mięso, orzeszki i szczyptę soli.
              • Całość zalewamy przygotowanym wcześnie sosem.
                • Nie doprowadzamy do wrzenia.
                  • Kapustę i marchewkę kroimy
                    • Dodajemy 3 ząbki czosnku, 3/4 szklanki octu, oliwę i 2/3 szklanki cukru, mieszamy i zagotowujemy.
                      • Powstałą zalewą zalewamy kapustę z marchewką i odstawiamy do ostygnięcia.
                        • Mięso podajemy z ugotowanym ryżem i kapustą po chińsku.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości