Przepisy

Gruszka the szok Daniela Stachniuka (Zamość)
Gruszka the szok 

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1 opakowanie rukoli
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • 200 g sera grana padano
  • Kiść zielonych winogron
  • Paluszki grissini z rozmarynem
  • Sos winegret

Sposób przygotowania:

  • Rukolę rozkładamy na talerzach.
  • Gruszki kroimy na pół.
  • Oczyszczamy z pestek i kroimy w cienkie plastry.
  • Plastry gruszki kładziemy na rukoli.
  • Na wierzchu układamy plastry szynki.
  • Winogrona kroimy na pół i umieszczamy na plastrach szynki.
  • Na wierch ścieramy ser grana padano.
  • Przystawkę skrapiamy sosem winegret.
  • Podajemy z kilkoma paluszkami z rozmarynem.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pycha,naprawdę smakuje i robi wrażenie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Zbierała Andzia w lesie Anety Krupy (Zamość)
      Następny artykuł:

      Zbierała Andzia w lesie Anety Krupy (Zamość)

      tvnpix