Herbata na patyku Katarzyny Kuś (Kraków)

Herbata na patyku
Herbata na patyku

Sposób przygotowania:

  • Zaparzamy herbatę i czekamy aż ostygnie.
    • Herbatniki, orzechy oraz czekoladę kruszymy drobno przy pomocy blendera.
      • Dodajemy masło, herbatę i ucieramy
        • Zagniatamy na jednolitą masę.
          • Formujemy kuleczki o średnicy około 2 centymetrów.
            • Kuleczki wkładamy do lodówki na około 20 minut.
              • Roztapiamy tabliczkę białej czekolady.
                • W miseczkach obok przygotowujemy skruszoną zieloną herbatę i herbatniki.
                  • Każdą kuleczkę nabijamy na wykałaczkę zanurzoną w białej czekoladzie,
                    • Kuleczki na wykałaczkach maczamy z góry w czekoladzie i zanurzamy w kruszonce. Wstawiamy na kilka minut do lodówki, tak by czekolada całkowicie zastygła.
                      • 250g zamrożonych kawałków banana i 250g kawałków zielonego jabłka mielimy przy pomocy blendera.
                        • Dodajemy 100ml mleka, 15g cukru pudru waniliowego i 50ml soku z cytryny.
                          • Całość blendujemy i przekładamy do małych foremek.
                            • Wkładamy na kilkanaście minut do zamrażalnika.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości