Infantylna dżaga Danuty Begiedza (Słupsk)

Infantylna dżaga
Infantylna dżaga

Sposób przygotowania:

  • Zmielone mięso smażymy na klarowanym maśle
    • Dodajemy sól i pieprz według uznania
      • Pomidory parzymy i obieramy ze skóry
        • Obrane pomidory rozgniatamy i dodajemy do mięsa.
          • Dodajemy papryczki pepperoni i dusimy przez chwilę pod przykryciem.
            • Suszone pomidorki kroimy i dodajemy do mięsa.
              • Zagęszczamy śmietanką.
                • Gotowe farsz mięsny odstawiamy na bok.
                  • Żółtka oddzielamy od białek
                    • Białka ubijamy na sztywną pianę.
                      • Do ubitych białek dodajemy żółtka.
                        • Ubijając powoli dodajemy oregano.
                          • Na rozgrzanej patelnię rozpuszczamy masło.
                            • Gotowe ciasto na omleta wylewamy na patelnie i ścinamy z obu stron.
                              • Gotowego omleta kładziemy na talerz, faszerujemy mięsem i zamykamy
                                • Dekorujemy szatkowaną natką pietruszki i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości