Przepisy

„Jak na skrzydłach” Moniki Maron
Jak na skrzydłach 

Mięso:

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • ¾ szklanki ciemnego sosu sojowego
  • Główka czosnku
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • Majeranek
  • Lubczyk
  • Czarny pieprz
  • Czarnuszka
  • Ryż

 

Sałatka:

  • Opakowanie roszponki
  • 300 g pokrojonych w plastry, świeżych truskawek
  • 150 g borówek
  • 2 brzoskwinie
  • 1 awokado
  • 2 łyżki orzechów piniowych lub laskowych

Dressing:

  • Sok z cytryny
  • 2 łyżeczki miodu pszczelego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta słodkiej papryki

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso marynujemy w pozostałych składnikach ( sos sojowy, czosnek, miód, imbir, majeranek, lubczyk, pieprz, czarnuszka).
  • Mięso pieczemy około 45 minut w z 180 °C.
  • Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Po upieczeniu oddzielamy mięso od kości.
  • Roszponkę mieszamy z pokrojonymi owocami
  • Składniki dressingu dokładnie mieszamy w misce.
  • Sałatkę polewamy dressingiem, posypujemy orzeszkami, układamy na niej kurczaka i ryż.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Furora?! Nie od razu…” Moniki Maron (Płock)
Następny artykuł:

„Furora?! Nie od razu…” Moniki Maron (Płock)

tvnpix