„Kaban ogniem opalony” Karolina Mróz

Kaban ogniem opalony
Kaban ogniem opalony

Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy marynatę do mięsa z wymienionych składników, marynujemy w niej schab pokrojony w plastry o grubości 1,5cm, odstawiamy na 24h do lodówki.
    • Obraną pietruszkę smarujemy miodem i posypujemy świeżym tymiankiem, a następnie pieczemy w piekarniku w temp. 160°C przez ok 25min. Po upieczeniu kroimy w plastry i gotujemy w śmietance 36% na wolnym ogniu 30 min. Następnie blendujemy.
      • Buraki w skórkach smarujemy miodem, dodajemy zgnieciony czosnek, gałązki świeżego rozmarynu i pieczemy w temperaturze 170°C przez około 50 min. Następnie ścieramy na tarce i dodajemy przyprawy.
        • Kości wołowe pieczemy w piecu, dodajemy warzywa, zalewamy sosem, dodajemy wino i przyprawiamy.
          • Zamarynowany schab odsączamy z zalewy, zamykamy na patelni, dopiekamy w piecu w temp.190°C około 6 min
            podziel się:

            Pozostałe wiadomości