„Karny z kapelusza” Bartosza Leszczyńskiego (Płock)

Karny z kapelusza
Karny z kapelusza

Sposób przygotowania:

  • Gotujemy jajka na twardo.
    • Gdy jajka ostygną wkładamy je do miksera dodajemy 2-3 łyżki stołowe majonezu dosypujemy soli pieprzu do smaku i miksujemy na pastę jajeczną.
      • Dodajemy dużą ilość pietruszki i mieszamy.
        • Rukolę mieszamy z syropem klonowym i odstawiamy na chwilę.
          • Łososia wkładamy do okrągłego małego naczynia układamy na nim pastę jajeczną i zawijamy w łososia.
            • Wykładamy na talerz.
              • Na gorę kładziemy paluch żytni, rukolę z syropem klonowym i borówki.
                • Posypujemy rozdrobnionymi orzechami nerkowca.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości