Kaszubskie podchody w mazurskim wydaniu Marii Jagier (Mazury)

Kaszubskie podchody w mazurskim wydaniu Marii Jagier (Mazury)
Kaszubskie podchody w mazurskim wydaniu Marii Jagier (Mazury)

Sposób przygotowania:

  • Z warzyw i piersi kurczaka przygotowujemy rosół
    • Marynujemy halibuta w oliwie i ziołach
      • Gotujemy ziemniaki z korzeniem chrzanu
        • Gotujemy bób z łodygami kopru
          • Kroimy kapustę, boczek i koperek Boczek z kapustą smażymy na maśle, a następnie podlewamy bulionem
            • Dodajemy kminek i podduszamy.
              • Dodajemy obrany bób.
                • Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kroimy kiszonego ogórka i cebulę.
                  • Podsmażamy na maśle, podlewam rosołem i chwilę gotuję
                    • Dodajemy śmietanę chwilę gotujemy i lekko doprawiamy
                      • Blendujemy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, chrzan, pieprz i trochę soli
                        • Ubijamy na gładkie puree.
                          • Puree formujemy w obręczy i pieczemy
                            • Halibuta pieczemy na blasze w temperaturze 180-200°C przez 15-20 minut
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości