„#kiedybardzosiechceaniemożnatomożna” Beata Andrzejewska

#kiedybardzosiechceaniemożnatomożna
#kiedybardzosiechceaniemożnatomożna

Sposób przygotowania:

  • Ciastka kruszymy w blenderze, dodajemy masło i mieszamy. Całość przesypujemy do tortownicy i schładzamy.
    • Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C. Na najniższą półkę piekarnika kładziemy naczynie z gorącą wodą.
      • Do głębokiej formy kładziemy wszystkie składniki bez jaj.
        • Miksujemy, a następnie dodajemy jajka.
          • Krem serowy przelewamy na schłodzony spód. Pieczemy przez 15 minut w 170 °C, następnie przez 60 minut w 125 °C.
            • Studzimy, następnie schładzamy przez kilka godzin w lodówce.
              • Sernik zdobimy polewą przygotowaną ze śmietanki, syropu i czekolady, oprószamy orzechami.
                • Na patelni smażymy karmel, kładziemy przekrojone figi i smażymy do zarumienienia.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości