Przepisy

Kokos na masę Anieli Bogusz (Warszawa)
Kokos na masę 

Kokos na masę

Składniki:

  • 75 g płatków lub wiórków kokosowych
  • 30 ml mleka kokosowego
  • 24 g serka mascarpone
  • Miód
  • 10 g pestek dyni
  • 5 ml oliwy
  • 1 g chili
  • Liście mięty

Przygotowanie:

  • Wiórki, serek mascarpone oraz mleko kokosowe blendujemy.
  • Powstałą masę wstawiamy  do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.
  • Pestki dyni prażymy na patelni.
  • Dodaj kilka kropli oliwy oraz szczyptę chili i dokładnie mieszamy.
  • Lody podajemy polane miodem.
  • Posypujemy pestkami dyni.
  • Dekorujemy listkami mięty.

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A czy z tymi proporcjach jest na pewno wszystko ok? Jak wrzuciłem wszystko według listy to masy wyszło może z jedna łyżeczkę zaledwie. Może ktoś podpowiedzieć?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      obstawiam, że 300 ml mleczka kokosowego i 240 g serka mascarpone :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Hardkorowy stejk na wulkanie Anieli Bogusz (Warszawa)
          Następny artykuł:

          Hardkorowy stejk na wulkanie Anieli Bogusz (Warszawa)

          tvnpix