Kooperacja gatunków wiejskich Huberta Bisto (Rzeszów)

Kooperacja gatunków wiejskich
Kooperacja gatunków wiejskich

Sposób przygotowania:

  • Mięso opłukujemy ciepłą, ale nie gorącą, wodą
    • Opłukane mięso wkładamy do garnka z zimną wodą
      • Gotujemy na małym ogniu przez 2-3 godziny.
        • Ugotowane mięso wyjmujemy
          • Do wody, w której gotowaliśmy mięso wrzucamy obrane warzywa.
            • Dodajemy sól, pieprz i liść laurowy.
              • Cebulę przypalamy na ogniu i wrzucamy do wywaru.
                • Rosół gotujemy na małym ogniu, aż nabierze aromatu warzyw.
                  • Mięso kurczaka oddzielamy od kości.
                    • Szatkujemy na bardzo drobne kawałki.
                      • Formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej.
                        • Kulki drobiowe gotujemy w wodzie przez kilka minut.
                          • W naczyniu układamy kulki mięsne, zalewamy rosołem i posypujemy natką pietruszki.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości