Król disco Justyny Mosiej (Białystok)

Król disco
Król disco

Ciasto - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Margarynę, jajka, żółtka, cukier waniliowy i pół szklanki śmietany miksujemy na jednolitą masę.
    • Sodę rozpuszczoną w drugiej połowie szklanki śmietany.
      • Do masy dodajemy mąkę i rozpuszczoną sodę.
        • Całość mieszamy i ugniatamy.
          • Ciasto dzielimy na 10 równych części.
            • Każdą część ciasta cienko rozwałkowujemy.
              • Ciasto pieczemy w dużej tortownicy w temperaturze 200°C na lekko złoty kolor.

                Masa - Sposób przygotowania:

                • Łączymy wszystkie składniki i ubijamy na sztywną masę.
                  • Przekładamy placki dość obficie smarując masą.
                    • Wierzch posypujemy tartą czekoladą i prażonymi migdałami.
                      • Gotowe ciasto pozostawiamy w temperaturze pokojowej na kilka godzin.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości