Królewicz w tarapatach Otylii Jędrzejczak (Warszawa)

Królewicz w tarapatach
Królewicz w tarapatach

Sposób przygotowania:

  • Szpinak rozmrażamy na sicie tak, aby odsączyć wodę
    • Ubijamy białka
      • Ubijamy żółtka, dodajemy mąkę i ucieramy
        • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmrożony szpinak i przyprawy
          • Mieszamy do połączenia składników
            • Dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy
              • Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
                • Wylewamy masę
                  • Pieczemy około 8-10 minut w temperaturze 200°C
                    • Studzimy
                      • Na blat stołu rozwijamy folie spożywcza, układamy placek do góry i delikatnie ściągamy
                        • Placek smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem
                          • Układamy plastry łososia
                            • Zwijamy w roladę
                              • Roladę wstawiamy do lodówki na kilka godzin
                                • Kroimy w plastry szerokości około 1-1,5cm
                                  • Przed podaniem skrapiamy odrobiną soku z cytryny
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości