Krwawe ciała na zielonej łące Igi Sadowskiej (Poznań)

Krwawe ciała
Krwawe ciała
Przystawka

Krwawe ciała na zielonej łące

Sposób przygotowania:

  • - Buraki zawijamy w folię i pieczemy około półtorej godziny w temperaturze 150°C
    • - Buraki wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ostygną.
      • - Kroimy na bardzo cienkie plastry.
        • - Plastry układamy na talerzu ozdobionym rukolą i polewamy sosem balsamicznym.
          • - Przyprawiamy pieprzem.
            • - Posypujemy prażonymi pestkami słonecznika.
              • - Na koniec ozdabiamy niewielką ilością koziego sera.

                Wołowe carpaccio:

                Sposób przygotowania:

                • - Zamrożoną polędwicę kroimy w bardzo cienkie plastry
                  • - Mięso układamy na rozłożonej na talerzu rukoli
                    • - Wołowinę polewamy oliwą oraz sosem winegret i posypujemy parmezanem

                      Panini do carpaccio

                      Sposób przygotowania:

                      • - W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże razem z cukrem oraz łyżką mąki.
                        • - Odstawiamy na 15 minut, aż drożdże wyrosną.
                          • - Przesianą mąkę z solą mieszamy z rozczynem drożdży i wyrabiamy ciasto.
                            • - Gotowe ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę.
                              • - Wyrabiamy kuleczki i pieczemy w temperaturze 200°C przez około 10-12 minut.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości