Krwisty pojedynek Igi Majtyki (Wrocław)

Krwisty pojedynek
Krwisty pojedynek

Mięso - Sposób przygotowania:

  • Mięso nacieramy ziołami, papryką, chili, solą i pieprzem.
    • Przyprawione mięso nacieramy olejem i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
      • Zimny rostbef smażymy na patelni z każdej strony przez około 3 minuty.
        • Podsmażone mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 12 minut.
          • Upieczony rostbef odstawiamy do ostudzenia, a następnie wkładamy do lodówki, aby całkowicie się schłodził.
            • Przed podaniem mięso kroimy w średniej grubości plastry.

              Sosy - Sposób przygotowania:

              • Pierwszy sos przygotowujemy mieszając serek kozi z dwiema łyżkami konfitury z żurawiny.
                • Drugi sos przygotowujemy podsmażając najpierw pokrojoną w cienkie plastry cebulę.
                  • Cebulę dusimy, aż stanie się przeźroczysta i miękka.
                    • Opakowanie serka koziego mieszamy z dwoma łyżkami konfitury z żurawiny.
                      • Do podsmażonej dodajemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści.
                        • Dodajemy wino, ocet i gotujemy, aż sos będzie miał lepką konsystencję.
                          • Sos doprawiamy solą, szczyptą chili oraz odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
                            • Trzeci sos przygotowujemy z posiekanych ogórków i grzybów.
                              • Do ogórków i grzybów dodajemy majonez i mieszamy.
                                • Doprawiamy solą i pieprzem.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości