Kwaśne buzi Rózi Marty Półtorak (Kraków)

Kwaśne buzi Rózi
Kwaśne buzi Rózi

Tarta - Sposób przygotowania:

  • Mąkę, cukier i masło ugniatamy.
    • Dodajemy sól, jajko i wodę.
      • Składniki dokładnie łączymy.
        • Ciasto musi być jednolite, ale miękkie.
          • Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę.
            • Pieczemy w formie do ciasta przez około 15 minut w temperaturze 190°C

              Krem - Sposób przygotowania:

              • Sok, wodę, otarte skórki z cytryn, cukier oraz mąkę łączymy ze sobą.
                • Przygotowaną masę gotujemy w garnku, aż zgęstnieje.
                  • Odstawiamy z ognia i dodajemy masło.
                    • Dokładnie mieszamy.
                      • Dodajemy jajko i żółtka.
                        • Pozostawiamy przez chwilę na ogniu, aż całość zgęstnieje.
                          • Krem wylewamy na spod tarty.

                            Beza - Sposób przygotowania:

                            • Ubijamy jaja z cukrem.
                              • Pod koniec ubijania dodajemy mąkę.
                                • Masę wylewamy na krem umieszczony na tarcie i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości