Lekko, zwiewnie, przezroczyście Jakuba Bartnika (Warszawa)

Lekko, zwiewnie, przezroczyście
Lekko, zwiewnie, przezroczyście

Sposób przygotowania:

  • Pietruszkę obieramy i kroimy w grube plastry.
    • W garnku rozgrzewamy oliwę.
      • Wrzucamy pokrojoną pietruszkę i dusimy przez 5 minut.
        • Gruszkę kroimy w ćwiartki i dodajemy do pietruszki.
          • Dusimy przez 10 minut.
            • Pietruszkę i gruszki zalewamy bulionem.
              • Garnek przykrywamy i gotujemy przez 15 minut.
                • Na suchej patelni prażymy migdały.
                  • Do ugotowanej pietruszki i gruszki wlewamy mleko i blendujemy.
                    • Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
                      • Krem podajemy w miseczkach i posypujemy migdałami.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości