Przepisy

Lekko, zwiewnie, przezroczyście Jakuba Bartnika (Warszawa)
Lekko, zwiewnie, przezroczyście 

Składniki:

  • ½ kg korzeni pietruszki
  • 1 gruszka
  • 1 szklanka mleka gryczanego
  • Bulion warzywny
  • Oliwa
  • Sól
  • Świeżo mielony czarny pieprz
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Migdały

Sposób przygotowania:

  • Pietruszkę obieramy i kroimy w grube plastry.
  • W garnku rozgrzewamy oliwę.
  • Wrzucamy pokrojoną pietruszkę i dusimy przez 5 minut.
  • Gruszkę kroimy w ćwiartki i dodajemy do pietruszki.
  • Dusimy przez 10 minut.
  • Pietruszkę i gruszki zalewamy bulionem.
  • Garnek przykrywamy i gotujemy przez 15 minut.
  • Na suchej patelni prażymy migdały.
  • Do ugotowanej pietruszki i gruszki wlewamy mleko i blendujemy.
  • Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Krem podajemy w miseczkach i posypujemy migdałami.

Komentarze (11)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to jesst przepis z jadlonomii

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      wlaśnie gotuję. Zapowiada się przepysznie. Dodalam ziemniaczka.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Nie polecam tej zupy.... cała poszła do zlewu...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Czym można zastąpić mleko gryczane?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Ja dam mleko kokosowe, jak zwykle do zup kremów.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Ja dodałam mleko migdałowe :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          świetny chłopak!

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              czy można dodać zwykłe mleko ?

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  lepiej dać śmietankę albo coś w stylu fixa do kremów, bo coś musi zupę zagęścić

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Pomoc | Zasady forum
                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                      Migdały warszawskiej damy Kazimiery Szczuki (Warszawa)
                                      Następny artykuł:

                                      Migdały warszawskiej damy Kazimiery Szczuki (Warszawa)

                                      tvnpix