Ludowizna na bogato Huberta Bisto (Rzeszów)

Ludowizna na bogato
Ludowizna na bogato

Sposób przygotowania:

  • Mięso płuczemy w letniej wodze.
    • Piersi z kurczaka lekko rozklepujemy.
      • Kotlety panierujemy w jajku i przyprawach.
        • Przyprawione mięso obsypujemy bułką tartą z odrobiną wody.
          • Smażymy z obu stronna maśle klarowanym.
            • Pieczarki kroimy na nieduże kawałki, posypujemy pieprzem i smażymy.
              • Usmażone pieczarki kładziemy na kotletach i przykrywamy 3 plastrami sera każdy.
                • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 175°C przez około 7-8 minut.
                  • Ziemniaki gotujemy.
                    • Boczek kroimy w kostkę i smażymy.
                      • Cebulę kroimy w kostkę i smażymy.
                        • Do ugotowanych ziemniaków dodajemy usmażony boczek i cebulę oraz świeży koperek i ubijamy.
                          • Gruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach (nie dodajemy cukru)
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości