Przepisy

„Mała krowa na łące” Łukasza Bociana (Trójmiasto i okolice)
Mała krowa na łące 

Składniki:

 

Marynata

  • 0,2  kg  wąsko ciętego steku
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/3 szklanki octu balsamicznego
  • 2 łyżki stołowe sosu Worcestershire
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz

 

Crostini

 

  • 1 francuska bagietka ( pokrojona na kromki)
  • 1 opakowanie kremowego sera ( np. Boursin)
  • 2 szklanki świeżej rukoli
  • balsamiczny vinaigrette

Sposób przygotowania:

  • Mieszamy wszystkie składniki marynaty, nacieramy nią mięso, umieszczamy w rękawie spożywczym i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
  • Kromki bagietki obsmażamy na patelni z obu stron.
  • Zrumienione kromki smarujemy serkiem kremowym i układamy na każdej kromce rukolę.
  • Stek obsmażamy na patelni po 3 minuty z każdej strony.
  • Następnie odkładamy stek na co najmniej 10 min, dzięki czemu nie straci soku.
  • Następnie kroimy stek na plasterki.
  • Tuż przed podaniem kładziemy stek na crostini i skrapiamy balsamicznym vinaigrette.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Zielona Wyspa” Leszka Chamerskiego (Trójmiasto i okolice)
Następny artykuł:

„Zielona Wyspa” Leszka Chamerskiego (Trójmiasto i okolice)

tvnpix