Malva pudding Jana Jakubowskiego (Warszawa)

Malva pudding
Malva pudding

Sposób przygotowania:

  • Łączymy masło i cukier
    • Dodajemy jajko i mieszamy
      • Dodajemy konfiturę
        • Dolewamy mleko z sodą
          • Dodajemy mąkę, sól, mleko, vinegret i mieszamy.
            • Całość wlewamy do żaroodpornego naczynia i zakrywamy folią aluminiową
              • Pieczemy 50 minut w temperaturze 180°C

                Sos - Składniki:

                • 120 g masła
                  • 180 g cukru
                    • 60 ml wody,
                      • 180 ml śmietany
                        • 1 opakowanie cukru waniliowego

                          Lody - Sposób przygotowania:

                          • Łączymy składniki
                            • Podgrzewamy w rondlu
                              • Wlewamy do pojemnika i schładzamy
                                • Następnie wlewamy do maszyny do lodów i postępujemy zgodnie z instrukcją
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości