Mars uwodzi Wenus Katarzyny Gębarowskiej (Bydgoszcz)

Mars uwodzi Wenus
Mars uwodzi Wenus

Mięso - Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki myjemy i suszymy.
    • Mięso dzielimy w poprzek na połowy.
      • W każdej części mięsa nacinamy wzdłuż otwór, aby powstała długa kieszeń.
        • Kieszeń faszerujemy serem oraz pomidorami suszonymi.
          • Pomidory koktajlowe mieszamy z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem

            i posiekanym tymiankiem.

            • Doprawiamy pieprzem czerwonym i solą.
              • Powstałym sosem tym smarujemy mięso ze wszystkich stron.
                • Mięso przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
                  • Rozgrzać olej na patelni
                    • Mięso obsmażamy ze wszystkich stron
                      • Podsmażone mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
                        • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut.
                          • Pod koniec pieczenia wlać śmietankę.

                            Puree - Sposób przygotowania:

                            • Ziemniaki obieramy i myjemy.
                              • Kroimy na cztery części.
                                • Do gotującej wody dodajemy 1 łyżkę soli i wrzucamy ziemniaki.
                                  • Gotujemy do całkowitej miękkości.
                                    • Odcedzamy ziemniaki
                                      • Dodajemy chrzan, mleko oraz masło i miksujemy.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości