Melanż z kulturką Krzysztofa Iwacha (Wrocław)

Melanż z kulturką
Melanż z kulturką

Sposób przygotowania:

  • W dużym naczyniu zagotowujemy osoloną wodę.
    • Do gotującej się wody wkładamy plastry makaronu lasagne.
      • Gotujemy do momentu, aż makaron będzie saute.
        • Z ugotowanego makaronu wycinamy okręgi, które zmieszczą się do bulionówki.
          • Na patelni rozgrzewamy olej.
            • Na rozgrzany olej wrzucamy mięso.
              • Dodajemy pulpę pomidorową, posiekany czosnek i bazylię.
                • Cebulę kroimy drobno i smażymy na złoty kolor.
                  • Podsmażoną cebulę dodajemy do mięsa.
                    • Farsz dusimy przez kilka minut.
                      • W bulionówce układamy warstwy: makaron, farsz, mozarella i sos beszamelowy.
                        • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 150°C przez 15-120 minut.

                          Sos beszamelowy

                          • Wszystkie składniki wkładamy do garnka.
                            • Gotujemy, cały czas mieszając, do uzyskania gęstej konsystencji.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości