Migdały warszawskiej damy Kazimiery Szczuki (Warszawa)

Migdały warszawskiej damy
Migdały warszawskiej damy

Sposób przygotowania:

  • Za pomocą noża zdejmujemy z pomarańczy zewnętrzną warstwę skóry.
    • Zdjętą skórkę siekamy
      • Do dużej miski wsypujemy 150 g mielonych migdałów.
        • Żółtka oddzielamy od białek, mieszamy z cukrem i kręcimy kogel mogel
          • Do migdałów dodajemy skórkę pomarańczy, kogel mogel i pół kostki masła.
            • Mieszamy.
              • Z białek ubijamy pianę i dodajemy powoli do powstałej w misce masy.
                • Gotową masę przelewamy do tortownicy,
                  • Pieczemy w temperaturze 180 przez pół godziny.
                    • Gotowe ciasto studzimy i wstawiamy do lodówki.
                      • Dekorujemy kawałkami pomarańczy.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości