Milczenie owiec Agaty Tuszyńskiej (Warszawa)

Milczenie owiec
Milczenie owiec
Danie główne

Milczenie owiec

Sposób przygotowania:

  • - Comber myjemy i osuszamy.
    • - Olej rozgrzewamy w brytfannie i zrumieniamy comber ze wszystkich stron.
      • - Mięso posypujemy solą.
        • - Główki czosnku kroimy na pół (nie obieramy) i układamy w brytfannie przeciętą strona do dołu.
          • - Marchew obieramy, kroimy w grube plastry i razem z pomidorkami na gałązkach wkładamy do brytfanny.
            • - Całość podduszamy na tłuszczu.
              • - Brytfannę przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C.
                • - Po 10 minutach wyjmujemy czosnek i wlewamy białe wino.
                  • - Wstawiamy mięso do piekarnika jeszcze na 20 minut.
                    • - Z czosnku łyżeczką wyjmujemy połówki ząbków.
                      • - Ząbki mieszamy z ziołami i natką pietruszki, a następnie podsmażamy na patelni na maśle.
                        • - Mięso wyjmujemy i smarujemy ziołową pastą.
                          • - Dzielimy mięso na kotlety z 1 kostką.
                            • - Porcje po 3 sztuki układamy na talerzu wraz z pieczonymi pomidorkami i marchewką.
                              • - Podajemy z gotowanymi, młodymi ziemniaki z masłem i koperkiem oraz gotowanymi szparagi z podsmażoną na maśle bułką tartą
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości