Moje ojczyste światy Cateriny Salomoni (Opole)

Moje ojczyste światy.jpg
Moje ojczyste światy.jpg
Danie główne

Sposób przygotowania:

Sos biały

  • Wlewamy na patelnię 2 łyżki oliwy.
    • Po paru minutach dorzucamy pokrojony czosnek.
      • Smażymy przez około 15 minut, aż do uzyskania miękkiej konsystencji.
        • Cukinię solimy, pieprzymy i wrzucamy na patelnię.
          • Dodajemy czosnek w proszku.
            • Gdy cukinia jest miękka, dodajemy szynkę włoską pokrojoną w paski i całość smażymy przez kolejne 5 minut.
              • Na koniec dodajemy łyżkę śmietany i posypujemy świeżą natką pietruszki.
                • Makaron tagliatelle gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
                  • Wszystko dokładnie mieszamy na patelni.

                    Sos czerwony

                    • Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oliwy.
                      • Po kilku minutach dorzucamy pokrojony czosnek i pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz paprykę w proszku.
                        • Smażymy przez około 15 minut aż do uzyskania miękkiej konsystencji.
                          • Na osobnej patelni smażymy boczek pokrojony w kostkę.
                            • Na koniec łączymy wszystko na jednej patelni.
                              • Dodajemy pomidorki przekrojone na pół i całość smażymy jeszcze 5 minut.
                                • Penne gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta, następnie wszystko dokładnie mieszamy.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości