Przepisy

„Muszelki z francuskim sokiem” Kuba Kołodziej
Muszelki z francuskim sokiem.jpg 

Składniki:

  • 1 kg małży
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • 1 papryczka chilli
  • 2 łodygi trawy cytrynowej
  • Liście kaffiru
  • 1 łyżeczka pasty curry
  • 1 szklanka cydru
  • Pieczywo na grzanki
  • Masło do smażenia
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 limonka
  • Świeża kolendra

Sposób przygotowania:

  • Czyścimy i płuczemy mule.
  • Podgrzewamy mleko kokosowe z pastą curry, liśćmi kaffiru i sokiem z limonki.
  • W oddzielnym garnku smażymy na maśle pokrojone szalotki, posiekany czosnek, imbir, chilli i trawę cytrynową.
  • Dodajemy małże, wlewamy cydr i wcześniej przygotowane mleko kokosowe. Przykrywami i gotujemy przez kilka minut.
  • Podajemy z grzankami i świeżą kolendrą.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Donna rossa” Wojciech Romel
Następny artykuł:

„Donna rossa” Wojciech Romel

tvnpix